Sterven en erven

Een deel van de informatie werd met goedkeuring van de auteur (Prof. mr. Jos Ruysseveldt) ontleend aan de publicatie Sterven en Erven - Editie 2016-2017. U kan via deze website het boek desgewenst rechtstreeks via de auteur bestellen. 

Hoe kunt u uw vermogen het best aan uw kinderen doorgeven? Op welke manier zorgt u er voor dat niet de staat, maar uw geliefde kunnen genieten van het spaarpotje dat u tijdens uw leven hebt opgebouwd? Loont het nog de moeite om te schenken via een hand- of bankgift? Hoe kunt u uw partner het best beschermen? Waarop moet u letten als u uw bedrijf of aandelen cadeau wilt doen? Welk soort testament is u op het lijf geschreven? En bestaat er een methode om uw vermogen weg te schenken en er toch de controle over te behouden?

In Sterven en erven krijgt u inzicht in alles wat te maken heeft met erfenissen, testamenten, huwelijks-, samenlevings- en aanwascontracten, schenkingen en levensverzekeringen. Ook de controletechnieken via stichting, maatschap en vennootschap komen aan bod. Helder gebracht, met veel praktische tips, begrijpelijke voorbeelden en heldere adviezen. De complete gids voor uw successieplanning.

Sterven en Erven - Editie 2016-2017
Auteur: Jos Ruysseveldt
Uitgeverij: Lex Forum
ISBN: 9789491999086

p. 280. Prijs: 19,95 euro
Ook Franstalige versie: Décès et Héritage. ISBN: 9789081953481

Over Prof. mr. Jos Ruysseveldt

Jos Ruysseveldt is advocaat - vermogensplanning te Knokke-Heist, licentiaat Notariaat, professor aan de Fiscale Hogeschool Brussel en executive professor aan de Universiteit Antwerpen Management School. Hij geniet ruime bekendheid voor de manier waarop hij fiscale onderwerpen toegankelijk maakt voor het brede publiek.

Na jarenlange ervaring in het notariaat is hij in België één van de topconsultants op het vlak van successieplanning. Hij is auteur van diverse boeken, publiceert in fiscale tijdschriften, leverde regelmatig bijdragen in 'De Standaard' en is een veelgevraagde docent voor interne opleidingen en gastspreker over erfeniskwesties.

Boek aankopen

U kan het boek 'Sterven en erven' aankopen via de Standaard Boekhandel - klik hier